Moj internet dnevnik
Svjetionik
Clicksense
Google oglasi
Silan Bog
Anketa
Da li vjerujete u vjernost prije braka i apstinenciju od seksa?

Anketa
Što je za Vas Bog?


Anketa
Vjerujete li da dobre osobe, koje pomažu i žive za druge, imaju poseban blagoslov u svom životu?Arhiva
Zagreb, vrijeme
O Bogu
O duhovnom svijetu
Blog - travanj 2008
srijeda, travanj 30, 2008
Pamte li roditelji koliko su puta voljeli svoju djecu i govore li: „Kupili smo vam cipele i odjeću prije nekoliko dana s našim teško zarađenim novcem, što nas je koštalo toliko i toliko novaca?“ Kad roditelji vole svoju djecu, žele se prema njima odnositi bolje nego prema prinčevima i princezama i stalno im je žao da ne mogu još više dati. Roditelji imaju srce koje želi dati najbolje svojoj djeci. Zbog toga cijenimo roditeljsku ljubav. Svi to trebate znati. Roditelji daju no i dalje osjećaju da nisu dovoljno dali; oni vole ali i dalje osjećaju da nisu dali svu ljubav i žele dati više; čak i nakon davanja i dalje su nezadovoljni onim što su mogli dati svojoj djeci. Ta suština roditeljske ljubavi je ono što nas vezuje s vječnom ljubavi. To je izvorna motivacija za početnu točku ljubavi.
Daniel91 @ 10:10 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, travanj 29, 2008

Slučajnost i nasumična mutacija nisu najvjerojatnija objašnjenja za sve.

 Matematika i teologija imaju dug i zanimljiv odnos. Babilonci i Maje su Bogovima uvijek pridruživali brojeve. Oba društva su u biti svoja božanstva nazivala po brojevima. Maje su uzimali broj 13 a Babilonci 60. U Grčkoj, sljedbenici Pitagore su molili za prva 4 broja i mislila da su oni povezani sa Stvoriteljem. Mnogi kršćanski matematičari smatraju da nas brojevi vode i upućuju na Boga. Po njima 3 broja posebno dokazuju Božje postojanje. To su:

       1/10 10123

 

       10162

e

 

Savršena rezonancija svemira

Prvi broj koji upućuje na Boga je         1/10 10123

 
Taj broj dolazi iz astronomije. Oksfordski profesor Roger Penrose je raspravljao o tome u svojoj knjizi ''
The Large, the Small, and the Human Mind''. Dolazi iz formule Jacob Beckenstein-a i Stephen Hawking-a i opisuje mogućnost ili šansu da je svemir stvoren slučajno ili nasumično. Ta formula je presložena i prekomplicirana da bi se jednostavno mogla objasniti, ali drugi pristup istom problemu uključuje peto harmonijski usklađenost svemira i postojanje naseljenih planeta.

 Peto harmonijski usklađenost svemira se najbolje može vidjeti i razumjeti kroz 4 temeljne sile. Gravitacija je najpoznatija sila i ujedno je najslabija, sa relativnom snagom od 1.
Slijedeće dolazi slaba nuklearna sila koja zajedno drži neutrone. Ona je       
1034

 jača od gravitacije, ali djeluje jedino na subatomskim udaljenostima. Elektromagnetizam je 1000 puta jači od slabe nuklearne sile i jaka nuklearna sila, koja drži protone zajedno u atomu, je još 100 puta jača. Ako bi čak i samo jedna od tih sila imala samo malčice drukčiju snagu, životno održiv svemir kakvim ga poznajemo, bio bi nemoguć.

 Ako bi gravitacija bila samo malčice jača, sve bi zvijezde bile velike, kao one što stvaraju željezo i druge teške elemente, ali one bi izgorjele prebrzo da bi se život imao vremena razviti. S druge strane, ako bi gravitacija bila samo malčice slabija, zvijezde bi izdržale, ali nijedna ne bi stvorila teške elemente potrebne za stvaranje planeta.

Slaba nuklearna sila kontrolira propadanje neutrona. Ako bi bila samo malo jača, neutroni bi propali puno brže, i u svemiru ne bi bilo ničega osim vodika. Međutim, ako bi ta sila bila malo slabija, sav bi se vodik pretvorio u helij i druge elemente.

 Elektromagnetska sila prisiljava atome da se vežu jedan s drugim da bi oblikovali molekule. Ako bi ona bila malo jača ili slabija, nikakve se kemijske veze ne bi mogle oblikovati, i nikakav se život ne bi mogao stvoriti.

 Konačno, jaka nuklearna sila prevladava elektromagnetsku silu i dopušta jezgri atoma da postoji. Slično kao i slaba nuklearna sila, slaba promjena bi prouzročila svemir sa samo vodikom ili bez vodika.

 Ukratko, bez planeta, vodika i kemijskih veza ne bi bilo života kakvim ga poznajemo.
Osim ta 4 faktora, postoji još najmanje 25 faktora koji zahtijevaju izuzetnu preciznost i točnost da bi se mogao stvoriti svemir koji sadrži život. To što su svi ti faktori posloženi i postavljen točno tako da omogućavaju život daje naslutiti postojanje Inteligentnog Stvoritelja.


 Druga komponenta koju treba razmotriti kada računamo mogućnost ili vjerojatnost životno održivog svemira je postojanje naseljenih planeta. U dodatku na peto harmonijsku usklađenost svemira, postoji potreba da se pažljivo odredi mjesto gdje život može prebivati. Život, kakvim ga mi znamo, može postojati samo unutar određenih ograničenja. Postoji najmanje 45 parametara, od veličine galaksije do veličine mjeseca, koji dozvoljavaju ili ne postojanje života na planetu. Ogromna galaksija sa previše zvijezda i koja stoga onemogućuje orbite planeta, ili premala galaksija koja ne stvara  dovoljno teških elemenata za oblikovanjhe planeta. Na drugom kraju prizme, preveliki mjesec destabilizira orbitu planeta, dok s druge strane nepostojanje mjeseca ili jednog koji je premalen nepovoljno utiče na njegovu rotaciju i klimu.

 Samo od tih 45 glavnih planetarnih značajki,  Hugh Ross u svojoj knjizi ''in Mere Creation'' je izračunao da je manje od 1 šanse da u 1069  planeta život nastupi slučajno.
Peto harmonijsku usklađenost svemira od 4 fizičke sile i prisutnost naseljenog planeta su samo 2 od  mnogih komponenti koje bi ušle u formulu predviđanja mogućnosti postojanja i slučajnog nastanka životno održivog svemira.
Prvi koji je pokušao izračunati taj broj bio je Frank Drake, 1961 godine. On je uračunao više od 10 značajki. Dolazeći do sličnog rješenja drugim putem, istražujući entropiju crnih rupa, Penrose je rekao da je taj broj, odnosno mogućnost da je sve slučajno nastalo, bez Inteligentnog Stvoritelja,  1/10
10123  .

Taj broj je tako beskrajno malen, izvan mogućnosti ljudskog poimanja i shvaćanja.. Da bi se napisao cijeli taj broj u liniji, on bi bio dužio od bilo koje veze u svemiru. Ovaj broj dokazuje koliko je neizmjerno mala mogućnost slučajnog nastanka svemira i života.
Preuzeto i prevedeno iz ChristianityToday od
Charles Edward White-a.

 Nastavak slijedi.....
Autor ovog članka nije znanstvenik i nije stručnjak za područja astronomije, fizike i kemije ali posjeduje zdrav razum i logiku.


Daniel91 @ 13:17 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 28, 2008

Za one koji traže znanstvene dokaze o postojanju Boga ali i za sve ostale

Krajem 19. St. vjerovalo se da  je u fizici već sve otkriveno i da nema više ništa novog za otkriti i istraživati. Postojao je mehanički svemir kojim su upravljale njutnovske sile, s atomima kao temeljem tvari.

Atomi su po definiciji bili nedjeljivi. No onda su se počele događati čudne stvari, otkrivene su x-zrake, gama-zrake, radioaktivnost. Otkriven je i elektron.

Naposljetku atomi više nisu bili nedjeljivi, imali su svoje sastavne dijelove. U početku je smatrano da su atomi uglavnom prazan prostor, da im je masa zgusnuta u sitnoj jezgri, oko koje kruže elektroni.

Fizika je doživljavala revoluciju za revolucijom. Materija iskrivljuje prostor; prostor usmjerava kretanje materije, energija i masa uzajamno su zamjenjive. Ali nismo ni blizu konačne teorije fizičke stvarnosti.

Molekule su građene od atoma: atomi su građeni od čestica nazvanih protoni, neutroni i elektroni; protoni i elektroni građeni su od čudnih stvari nazvanih kvarkovima i gluonima- no tu već zalazimo u maglovito područje. Jesu li kvarkovi elementarne čestice ili su i oni građeni od nečeg još manjeg? Za elektrone se vjeruje da su elementarni, no ni u to se ne bi trebalo zakleti.

Standardni fizički model ne uspijeva objasniti nekolicinu najvećih zagonetki svemira koje svoje korijene imaju u sićušnom svijetu čestica i sila. Smatra se da je kozmos kakav danas poznajemo jednom bio manji od atoma.  

Teorija velikog praska govori da poznati svemir jednom uopće nije imao dimenzije- nije postojalo gore i dolje ili lijevo i desno, vrijeme nije teklo, a zakoni fizike bili su onkraj našeg poimanja.

Kako takav beskrajno gusti svemir postaje golem i prostran? I kako se popunjava materijom? Prema teoriji, dok se rani svemir širio, energija se morala zgušnjavati u jednake količine materije i antimaterije, koje su zatim u slučaju kontakta jedna drugu poništavale, vračajući se u čistu energiju. Na papiru, svemir bi trebao biti prazan. No on je prepun zvijezda, planeta…

Što je sa zagonetnom tamnom tvari? Pomna promatranja kretanja udaljenih galaksija ukazuje na to da na njih djeluju više privlačne sile nego što bi se to moglo pripisati njihovoj vidljivoj tvari. U toj zbrci mora postojati neka egzotična skrivena materija.

To pokušava objasniti teorija nazvana supersimetrija: ona tvrdi da je svaka elementarna čestica imala svoj mnogom masivniji parnjak u ranom svemiru. Elektron je možda imao snažnog partnera u selektronu, kvark- skvarka itd.

Pretpostavlja se da su mnogi od tih supersimetričnih partnera bili nestabilni, no jedna je vrsta možda bila upravo dovoljno stabilna da opstane od zore vremena. Te bi čestice mogle, baš u ovoj sekundi, strujati kroz vaše tijelo bez međudjelovanja s vašim mesom i kostima. One bi mogle biti tamna tvar.

Jedna od najvećih misterija moderne fizike je tzv. Božja čestica ili Higgsov Bozon.  Većina fizičara vjeruje da postoji Higgsovo polje koje prožima čitav svemir; Higgsova bi čestica u tom slučaju bila nositelj polja i međudjelovala bi s drugim česticama. Ona je ključni dio standardnog modela fizike čestica- ali je nikad nitko nije pronašao.

Higgsovo polje je, u teoriji, ono što elementarnim česticama daje masu.  Za HiggsovB ozon pretpostavlja se da je masivan u usporedbi s većinom subatomskih čestica. Mogao bi imati masu 100-200 puta veću od protona. Ali divovska čestica poput Higgsove trebala bi tkđ. poput svih prevelikih čestica biti i nestabilna. To nije čestica koja se zadržava posvuda okolo- da je možemo otkriti- ona će se u djeliću djelića djelića sekunde raspasti na druge čestice.

Europa naglo postaje glavno središte fizike čestica.

Veliki hadronski sudarač ( čestica) vrijedan 25 milijardi kuna, izgrađen je u sklopu velikog evropskog znastvenog projekta CERN u podzemlju između Švicarske i Francuske. On vrti subatomske čestice kroz 27-kilometarski tunel.

Njegovi glavni detektori su:

CMS i Atlas- konstruirani za istraživanje fundamentalnih sila svemira.

Alice- za analizu sudara olovnih jezgara radi proučavanja kvark-gluonske plazme, stanja materije neposredno nakon velikog praska.

LHCb- mogao bi pomoći da shvatimo zašto je svemir proizveo više materije nego antimaterije

Dokaz da HiggsovB ozon postoji trebao bi se pronaći u izdajničkim spiralama i prugama koje će u detektorima Hadronskog sudarača za sobom ostavljati čestice što nastanu njegovim raspadom.

Kad LHC počne razbijati čestice trebali bi otkriti odgovore na najveće tajne svemira:

Zašto uopće išta postoji?  

U teoriji je veliki prasak trebao proizvesti jednake količine materije i antimaterije koja jedna drugu poništavaju, ostavljajući za sobom prazan svemir. Zbog čega se onda naš svemir sastoji isključivo od materije?

Što ispunjava tamu?

Iz kretanja udaljenih galaksija i supernovih  naslućuje se da tamna prostranstva svemira sadrže neuporedivo više tvari i energije nego što je vidimo u svim zvijezdama i galaksijama. Hadronski sudarač mogao bi rasvijetliti tu tamnu tvar i tamnu energiju.

Preuzeto iz: National Geographic  b r. 3/08  U srcu materije, potraga za Božjom česticom  Joel Achenbach

Moj komentar

Da li će i znanstvenici u svojim istraživanjima doći do zaključka da je rješenje ovih zagonetki povezanih s nastankom svemira, na koje nema znanstvenih odgovora, moguće pronaći samo u Stvoritelju, Bogu?

Nije li upravo Božja ljubav i energija ono što drži cijeli svemir zajedno, koja je učinila da svemir nastane protivno svakoj znanstvenoj logici i dokazima i koja nas i dalje pokreće i upravlja svime? Ne priznaju li to indirektno i sami znanstvenici kada misterioznu tvar, čije se postojanje protivi svakoj znanstvenoj logici i fizičkim zakonima, i koja drži cijeli svemir zajedno nazivaju Božjom česticom? Postoji li prikladnije ime za ono što stoji iza stvaranja i što sve drži na okupu i u harmoniji?

Daniel91 @ 09:49 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 27, 2008
Konačna svrha filozofije je otkriće Boga. Kakav je On Bog? On je apsolutan, nepromjenjiv i jedinstven Bog.  U otkrivanju Boga, taj Bog treba biti Bog osobnosti koji je potreban ljudima.
Koga Bog odražava? Svoje sinove i kćeri. Tko ste vi? Božji sinovi i kćeri.
Daniel91 @ 12:46 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, travanj 26, 2008
Postoji li doista Bog? Postoji li Bog kojeg možete osjetiti jače i stvarnije od boli dok jaučete ili od gladi koja vas tjera da jedete? To je pitanje.
Bog nema oblik. Ako kažete da je Bog velik, On je beskrajno velik, a ako kažete da je Bog malen, On je beskrajno malen.
Ne možete vidjeti Boga. Možete li vidjeti energiju? Budući da je Bog konačan izvor energije, ne možete Ga vidjeti čak ni u duhovnom svijetu.
Ne primjećujemo cirkulaciju zraka. Zrak se okreće oko nas, no mi to ne osjećamo. Ako ne možemo osjetiti kako se zrak okreće oko nas, kako možemo osjetiti Boga?
Imate li ljubav? Imate li savijest? Jeste li ikada vidjeli ljubav ili savijest? Iako poznajete njihovu moć ili djelovanje, ne možete ih ni dodirnuti ni vidjeti. O njima možete znati samo osječajući ih svojim srcem. Slično, ako  vas netko pita postoji li Bog ili ne, ili jeste li Ga ikada vidjeli, ne možete reći da Ga niste vidjeli.
Daniel91 @ 11:43 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, travanj 25, 2008
Muškarac je yang  Božja slika, a žena je yin  Božja slika. Suprug i supruga zajedno izgledaju kao da su nebo i zemlja zamotani papirom za umatanje. Stoga, suprug i suprug mogu osjetiti Božje idealno srce ljubavi.
Muškarac simbolizira nebo, a žena zemlju. Njih dvoje se mora ujediniti i stvoriti sklad i paralelne linije.
Daniel91 @ 13:51 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 24, 2008
Savršena ljubav između muškarca i žene je savršenstvo svemira. Ako bi ta ljubav bila razmrskana, red u svemiru bio bi uništen a vertikalni svijet sasvim razoren. Ljubavni zagrljaj muškarca i žene služi kao prilika da svemir postane jedno. Tako se ostvaruje prvobitna slika Božjeg ideala.
Daniel91 @ 16:51 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 23, 2008

Nadalje, ljubav u braku živi se s velikom odgovornošću. Sv. Ivan je preporučivao: ''Ako je Bog tako ljubio nas, i mi smo dužni ljubiti jedni druge''. Bračna ljubav ne može biti samo plod osjećaja, privatnog življenja nego je izraz općeg darivanja drugima, življenja u društvu i u crkvenoj zajednici. Ljubav se izražava i u dobro izvršenoj dužnosti zvanja i u velikodušnom služenju crkvi. Takva odgovornost se hrani među supružnicima s neprestanim podržavanjem razumijevanja i povjerenja, slaganja i međusobne pomoći, u kušnjama i teškoćama. Ona se izvršava i  prema djeci, ostavljajući otvorene izvore života, s odlukom odgovorne plodnosti.

Preuzeto iz: Problemi mladih, Antonio Ugenti

Daniel91 @ 11:17 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, travanj 22, 2008
Kad su rođeni muškarac i žena odražavaju jednu Božju karakteristiku. Otuda, jedinstvo jednog sina i jedne kćerke je sjedinjenje Božjih karakteristika plusa i minusa. Drugim riječima, oni postaju biće sklada poput Boga. Iz tog razloga, dvoje ljudi, tj. suprug i supruga jedinstvo su koje predstavlja cjelovitog Boga.
Daniel91 @ 13:53 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, travanj 21, 2008

Apostol Ivan je  pisao: Ljubav je od Boga. ( 1 Iv , 4,7), jer Bog je ljubav ( 1 Iv, 4,8). Bog je dakle izvor i počelo prave ljubavi. Bog nam se očitovao kao ljubav. Bog nije čekao da ga čovjek ljubi nego nam je samoinicijativno objavio svoju ljubav i prvi nas ljubio šaljući nam Isusa, svoga sina kao ''pomirnicu za grijehe naše''. ( 1 Iv 4,10).

Ljubav među supružnicima živi se prije svega kao Božji dar. On je tvorac njihove ljubavi. On ih je doveo do susreta, ujedinio njihova srca i njihove živote. On je pridonio da iz njihova srca proizađe ljubav koja ih sada združuje u braku. Da bi ustrajali, štoviše da bi rasli u toj ljubavi, moraju ostati ujedinjeni s Bogom, kao što rijeka ostaje ujedinjena sa svojim izvorom.  Ako zanemare ili raskinu odnos s Bogom, brak se može preobraziti u krhki suživot ili u brodolom. Ako se odstrani Boga, brak se svodi na suživljavanje dvaju egoizama, uvijek spremnih da se sukobe i uvijek sposobnih na neispravljive prekide. A ako se njeguje zahvalnost za neprocjenjiv primljen dar kojom pouzdanom molitvom, ljubav se jača i učvršćuje.

Preuzeto iz: Problemi mladih, Antonio Ugenti

Daniel91 @ 14:40 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 20, 2008
Zašto muškarci i žene vole ljubav? Ljudsko tijelo sastoji se od trilijuna stanica i vrijeme kad će se te stanice kretati kao jedno je kad je osoba zaljubljena. Trebate znati da vrijeme kad se sve stanice ljudskog tijela zajedno pokreću je vrijeme kad su muškarac i žena zaljubljeni.
Daniel91 @ 13:50 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, travanj 19, 2008

Duh i tijelo muškarca postoji u odnosu subjekt i objekt partnera i duh i tijelo stvaraju snagu postojanja kroz njihov vertikalni i horizontalno međudjelovanje.

Snaga postojanja žene održava se zato jer njezin duh i tijelo imaju vertikalne i horizontalne odnose. Muškarci i žene postoje unutar vertikalnih i horizontalnih odnos i ta snaga je ljubav. Samo ljubav može krčiti put idealnog i vječnog odnosa duha i tijela.

Daniel91 @ 13:48 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 18, 2008
Glavni zadatak ljubavi je onaj privesti instinkt da se pokorava razumu tj. da ga integrira u moralni zakon, usađen u osobi. Danas se često naime prisustvuje eksploziji neobuzdane seksualnosti bez ikakve moralne norme. Utjecaj sredstava društvenog priopćavanja u tom pogledu je poguban.
Ženu se promatra ''predmetom'' užitka, ''simbolom'' seksa, ''plijenom'' muškarca. To se događa oglasnim spotovima, televizijskim spektaklima, u radioprijenosima, u filmovima i brojnim revijama.
U njima se očituju, štoviše razdražuju samo neki vidici žene:  njezina neodoljiva ljepota, njezina prepredena živahnost, njezin blistavi smješak, njezina snaga zavođenja. Ali to mnogo puta nije žena stvarnosti, nego takvom ''načinjena'', od javnih agencija i ''manipulirana'' od proizvođača, za njihovu uporabu i potrošnju.
I kao što se ne zove smiješkom kreveljenje tako nije prava žena koju nam prikazuju sredstva javnog priopćavanja. To je samo njezina idealizacija, koji put njezina parodija. Svakodnevno iskustvo naime govori nam da žena kao i muškarac ima svoje egzistencijalne preokupacije, svoje osobne zabrinutosti, svoje obiteljske probleme, svoja profesionalna razočaranja.
Ta je žena ''realna'' koja se znade vladati dostojanstveno, zalagati se s vjernošću i s iskrenom ljubavi.
Da, istinska ljubav postoji kad su muškarac i žena povezani uz stvarnost i usidreni u Boga.

Preuzeto iz: Antonio Ugenti-Problemi mladih
Daniel91 @ 13:51 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 17, 2008

Između dvoje mladih koji ''zajedno hodaju'', nikakva ''proba ljubavi'' ne pospješuje njihov rast i ne poboljšava uvjete u pogledu njihove ženidbe. Mladi koji si sve dopuštaju, uvijek su u napasti da prijeđu najlakši put: zaboraviti se bez obveze. Ali poslije nadolazi uznemirenje i sumnja da je ta ''ljubav'' samo strast, srozana na fizičko isprobavanje. Naprotiv, odmjeravanje je veliko oružje pridobivanja žene. Osjećaj zasnovan na poštivanju velika je draž čovjeka.

Danas za mlade nije problem imati djevojku, nego imati  je na ispravan način, to jest s dostojanstvom, ravnotežom, poštovanjem. Pogrešno je poći od pretpostavke da više nema djevojaka koje su u stanju da cijene ozbiljnost i krepost. Mladost je vrijeme ''priprave'' za život, za ljubav i za zvanje, nije vrijeme ''vježbi'' za sve, pa i u području ljubavi.

Ne igra se s najdubljim osjećajima i s najvećim vrijednostima. Svaki put kad se povrijedi istina ljubavi, ruši se sklad što prožima čovjeka za čitav život. Tko krade ljubav i skuplja ''seksualna iskustva'', sprječava u određenom smislu mogućnost da shvati što je bračna ljubav. Tko zbiljski ljubi znade čekati.

Preuzeto iz knjige: Problemi mladih, Antonio Ugenti
O ovoj sam temi već više puta pisao, u različitim postovima ali s obzirom na uvijek isto pitanje koje se poslje pojavi- a zašto bih čekao i zašto ne bih imao seks sad odmah, odlučio sam još malo progovoriti o ovoj temi kroz riječ i nekog drugog, gosp. Ugentija, koji je zaista jasno i kratko dao odgovor na ovo vječito pitanje- ZAŠTO ČEKATI?

Daniel91 @ 13:50 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 16, 2008

Ako djevojku, koja je smrtno zaljubljena u nekoga, roditelji prisile da se uda za drugog muškarca, mislite li da će do kraja života biti sretna ili nesretna? U njezinim očima muškarac njezine prve ljubavi izgleda lijep kao cvijet čak i ako ima krivi nos i ružne oči. Čak i ako je muškarac kojeg su izabrali njezini roditelji netko za kojeg svi mogu reći da ima dobar izgled, obrazovanje i tako dalje, a muškarac kojeg je ranije voljela glup i ružan, ona i dalje čuje šaptanje svog srca o muškarcu njezine prve ljubavi.

Daniel91 @ 13:17 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, travanj 15, 2008

Duh i tijelo adolescenata prima impulse za traženjem ljubavi. Idu kamo god žele i ne slušaju svoje roditelje. Oči duha i oči tijela pokreću se kao jedno. Nosovima ljubavi počinju voljeti mirise koje nikada prije nisu voljeli. Ustima ljubavi zavole okuse koje prije nisu voljeli. Žele slušati ljubavne priče i po cijelu noć.

Što više dodiruju svojeg ljubavnog partnera to ga žele još više dirati. Od rane mladosti mladi ljudi postaju obuzeti osjećajima ljubavi; njihove oči postaju čudne i sve pokušaju gledati u pozitivnom svjetlu. Kad vaš duh i tijelo postanu jedno i ispale pucanj ljubavi, metak ljubavi ulazi u srce vašeg partnera.  Nema ništa što ljubav ne može probaviti. Ona može okusiti i probaviti sve što pojedete.

Ako netko ima iskrenu ljubav, čak i ako je veoma ružan muškarac, izgled će zgodno. Ljubav je čudesna stvar. Stoga, bilo da ste muškarac ili žena, bilo da izgledate pametno i dobro ili glupo i ružno, nikad nećete zaboraviti prvu mladenačku ljubav

Daniel91 @ 13:15 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 14, 2008
Kad se mladi muškarac i žena u ranoj mladosti sretnu i razgovaraju, njihova srca snažno kucaju, zar ne? Lupaju li ili ne? Ne znate. Ako ja kažem da glasno kucaju, hoćete li i vi to reći? Oni snažno kucaju. Vidite. Uzbuđeni ste, zar ne? Ako ste uzbuđeni, neke fiziološke promjene počinju se događati u vašem srcu. Dakle, ako duh nije pažljiv prema Bogu nego se nalazi na suprotnoj strani on postaje zao. Na kome je usredotočen vaš duh? Na Bogu. Ljubav vam omogućuje da se popnete do mjesta gdje Božji usmjeren duh i srce postaju jedno. Razumijete li to? Ljudi moraju imati ideal i nadu u središtu s ljubavi jer trebaju živjeti život u toj poziciji. Također, ono što sjaji na konačnom mjestu je ljubav.
Daniel91 @ 09:21 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 13, 2008

Vrijeme s najviše cvijeća, razdoblje ranog odrastanja kad je cvijet u punom cvatu, dolazi nakon puberteta. To je sedmogodišnje razdoblje između osamnaeste i dvadeset četvrte godine. Tih sedam godina uokviruje razdoblje kad prekrasan cvijet ljubavi cvjeta i nikad se neće ponoviti. Onda, koliko je dragocjeno ovo predivno razdoblje koje se događa samo jednom u vašem životu?

Daniel91 @ 13:17 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 12, 2008

Poznajete božur, zar ne? On cvjeta veoma osobitim žutim cvjetovima. Što mislite koliko ima slojeva? Latice su čvrsto zamotane. Možete li ih odmotati? Čvrsto su zamotane tako da se ne mogu lako uništiti. Isto vrijedi za muškarce i žene. Kad će u potpunosti procvjetati vaša grimizna ljubav, cvijet ljubavi koji je kao cvijet božura? Upravo u tom razdoblju ljepota, unutar sklada između neba i zemlje, najbolje otkriva sebe. Za ljude to je vrijeme kad se najviše cvjeta. To je razdoblje u koje trebamo postati najsavršenije Božje djelo i sijati kao Njegov najveći izraz.

Daniel91 @ 13:11 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, travanj 11, 2008
Trebate imati vjerovanje da se ženite ili udajete ne za svoju dobrobit već za svojeg partnera. Pogrješno je očekivati da ćemo primiti nadarenu, sposobnu i lijepu osobu kao svog partnera. Kad jednom ljudi razumiju princip življenja za dobrobit drugih, prigrlit će ideju da stupaju u brak radi dobrobiti svog partnera.
Sve dok ne odlučite da ćete svojeg partnera voljeti poput Boga, čovječanstva i više od bilo koga drugog na svijetu, nećete moći biti obnovljeni za nebesko kraljevstvo. Ako vi, kao muškarac, ne znate voljeti ženu, ne možete ni primiti ljubav od Boga i čovječanstva.
U brak stupate radi dobrobiti čovječanstva. Radi zajedničke dobrobiti čovječanstva. To je nešto što predstavlja svijet. Muškarac je muškarac koji predstavlja muški dio svijeta, a žena predstavlja ženski dio svijeta.
Daniel91 @ 10:41 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 10, 2008

Zašto volite svoju djecu? To je zato jer ste horizontalno primili Božje veliko stvaralačko djelo i u fizičkom svijetu i vi želite osjetiti radost koju je Bog osjetio nakon stvaranja Adama i Eve. Sljedeće, kako je Bog imao vlast nad svim stvarima na nebu i zemlji, dao nam je vlast i moć da vladamo svim stvarima iako smo u horizontalnom položaju. Svijet u kojem možemo zadržati red pridržavajući se tog autoriteta je idealno Kraljevstvo nebesko.

Stoga, u vrijeme ženidbe ili udaje nasljeđujemo Božju ljubav i primamo autoritet ponovnog stvaranja i vladavine nalazeći se u oblasti savršenstva. Dakle, brak se odnosi na pojavu ljubavi i darovanje autoriteta stvaranja i vladavine.

Daniel91 @ 13:16 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 9, 2008
Svrha braka je sjedinjenje srca muškarca i žene i usavršiti ljubav muškarca i žene. Brak je proglašenje namjera da pokažete da to možete učiniti. Ako ste postigli savršenstvo ljubavi i savršenstvo srca kroz svoj bračni život, ostvarili ste ideal obitelji. Tako ćete zasigurno otići u Nebesko kraljevstvo ako ste u tome uspjeli do trenutka svoje smrti.
Muškarac treba znati da žena koja stoji pred njim je Božja kćerka i kćerka čovječanstva. Ako je možete voljeti kao ženu koju voli čovječanstvo i voljeti je kao Božju ljubljenu kćerku, kvalificirani ste biti njezin suprug.
Kad se oženite ili udate trebate misliti da ćete kao muškarac biti desna noga, a kao žena lijeva koračajući u obitelji i živeći za dobrobit čovječanstva i Boga.
Daniel91 @ 09:12 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, travanj 8, 2008

Muškarac je rođen da pronađe ženu, a žena je rođena da pronađe muškarca. Muškarac i žena su rođeni da postanu jedno i stupe u kontakt s Božjom ljubavi, koja je na višem stupnju. Sami ne mogu doći u kontakt s tom ljubavi. Čak i kad bi sami stupili u kontakt, to bi bio jednostran odnos. Ne mogu stupiti u kontakt s trodimenzionalnom i kružnom ljubavi. Zbog toga muškarac i žena stupaju u brak: kako bi skočili na višu razinu, trodimenzionalno kraljevstvo ljubavi.

U prvobitnom svijetu kad muškarac i žena postaju sve sjedinjeniji, dok ta snaga djeluje i tvori krug pojavljuje se ogromno središte. Što su više horizontalno povezaniji, to se više s  njima povezuje prvobitan izvor ljubavi(Bog) unutar vertikalne sile.  Tu duh i tijelo postaju jedno.

Daniel91 @ 15:03 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 7, 2008
Brak je odnos u kojem dva partnera imaju uzajamno davanje i primanje gdje jedni druge tješe u trenutcima usamljenosti, zajedno se raduju u trenutcima sreće te si pomažu u teškim vremenima. Sjedinjuju se kako bi živjeli na osnovama Božje ljubavi dok se približavaju Bogu. To je život u braku. Bog je radije stvorio muškarce i žene na zemlji nego na nebu s ciljem da horizontalno ostvare Božju ljubav. Drugim riječima, kad muškarac i žena stvore odnos i horizontalno postanu jedno, njihova ljubav može napraviti vertikalni odnos ljubavi s Bogom
Daniel91 @ 13:42 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 6, 2008
Budući da su svi principi neba i zemlje zasnovani na odnosu subjekt partnera i objekt partnera, zasnivanje braka između muškarca i žene također je princip neba i zemlje. Ako je muškarac na desnoj strani, žena je na lijevoj. To je u cilju tvorbe horizontalnog odnosa u svemiru i vertikalnog odnosa s Bogom.
Prema tome, brak nije ni za samog muškarca ni za samu ženu. Njegova je svrha biti u ritmu s nebeskim zakonom. Zato, muškarci i žene imaju različit oblik. Rođeni su tako da mogu biti u ritmu s nebeskim zakonom.
Daniel91 @ 15:50 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, travanj 5, 2008
Ljubav se ne može sama ostvariti. Ostvaruje se samo kroz uzajaman odnos. Stoga, muškarac ne može sam ostvariti ljubav. Isto se može reći i za ženu. Kad se muškarac i žena konačno ujedine kroz ljubav, mogu primiti Božju ljubav. S te točke gledišta, možemo shvatiti da je nas, ljude, rodio Bog.
Daniel91 @ 15:46 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, travanj 4, 2008
Možemo reći da je brak svečanost koja nam dozvoljava na otvorimo vrata palače sreće i uđemo. Stoga, brak je veliki događaj za čovječanstvo. Ljubav prevladava vrijeme i mjesto i najveća je stvar za čovječanstvo. Brak je svečanost koja otkriva i potvrđuje tu najveću ljubav.
Daniel91 @ 13:56 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 3, 2008

Kad sretnete nekoga tko vam se sviđa ili koga volite, želite ga zagrliti i poljubiti. To je prirodni nagon između spolova. Možete misliti da srećete svojeg partnera da biste voljeli svoju okolinu – svemir. Pronaći partnera i uspostaviti odnos je prirodno ljudsko ponašanje.

Kad se muškarac odnosi prema ženi i žena prema muškarcu u skladu s idealom partnerstva, neće biti ni jednog djela ili incidenta koji zloupotrebljava redoslijed ljubavi. Pravi redoslijed ljubavi javlja se samo kad se muškarac i žena sretnu na osnovama idealnog partnerstva.

Daniel91 @ 11:31 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 2, 2008
Kako bi se osjećao Bog promatrajući predivnog muškarca i ženu koji se gledaju zaljubljenim očima punih istinite ljubavi ili koji se ljube zaljubljenim usnama punih istinite ljubavi i sviraju glazbu srca istinite ljubavi? Ako postoji Eva istinite ljubavi, Bog bi želio potpuno proputovati njezinim svijetom srca.
Daniel91 @ 11:24 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, travanj 1, 2008
Kad netko izgubi ljubav, hoće li mu sveučilišno obrazovanje pomoći da tu ljubav vrati? On će samo akumulirati znanje, postati veći individualist i početi štovati materijalizam.
Vježbanje karaktera ima smisla samo ako je zasnovano na ljubavi.
Upravo kao što se lako umorimo od gotove i brze hrane koja je obično jako zaslađena, ako bi se ljubav  mogla ostvariti lako i posvuda kao brza hrana, ne bismo je mogli zvati istinitom ljubavi.
Daniel91 @ 11:27 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Koliko je sati
Brojač posjeta
172446
Javno.hr
Kontakt
  • Daniel91
    daniel91cro@yahoo.com
Webhosting
Web hosting
Index.hr
Nema zapisa.