Moj internet dnevnik
Svjetionik
Clicksense
Google oglasi
Silan Bog
Anketa
Da li vjerujete u vjernost prije braka i apstinenciju od seksa?

Anketa
Što je za Vas Bog?


Anketa
Vjerujete li da dobre osobe, koje pomažu i žive za druge, imaju poseban blagoslov u svom životu?Arhiva
Zagreb, vrijeme
O Bogu
O duhovnom svijetu
Blog - rujan 2010
četvrtak, rujan 30, 2010
Ako sposoban, sveznajuć i svemoguć Bog postoji, što bi On volio? Najispravniji zaključak jest budući da je Bog bolji od ljudskih bića, On će zasigurno voljeti ljubav. Što je onda Božja ljubav? Čak i prije početka vremena Bog je imao ljubav koja vječno živi za druge i On teži prakticiranju takve vrste ljubavi.

Daniel91 @ 18:54 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 29, 2010
Iz kojeg izvora je nastao Bog? Iz čega je Bog mogao doći? Što je Njegova početna točka? Je li to sveznanje, svemogućnost ili apsolutna vlast? U čemu je svrha apsolutne vlasti? Kad je netko sam, koji je smisao imati apsolutnu vlast? Ionako nikoga drugoga nema. Kad ste sami kao apsolutno biće, koja je svrha znanja? Važno pitanje je što je Božja suština. To je ljubav – ne ljubav koja teži biti služena, nego ljubav koja želi služiti. 

Daniel91 @ 17:21 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, rujan 28, 2010
Bez obzira koliko divan, apsolutan, sveznajuć i svemoguć Bog jest, dobre stvari ne mogu se dogoditi kad je Bog sam. Riječ »sreća» ili «to je lijepo» ne znače ništa dok ste sami; o radosti i sreći možete govoriti samo gdje postoji međusobni odnos s objekt partnerom.

Bez obzira koliko sveznajuć i svemoguć Bog može biti, ne može biti sretan kada je sam i ne radi ništa. Recimo da dobar pjevač sam pjeva pjesmu. Hoće li ga to učiniti sretnim? Treba mu netko tko će slušati njegovu pjesmu. Trebamo imati davanje i primanje s nekim da bismo se dobro osjećali. Slično, Bog se ne može dobro osjećati sam.

Daniel91 @ 17:06 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 27, 2010
Kakvu ljubav Bog treba? Bog ima ljubav, ali može voljeti samo ako ima partnera. Svi vi ovdje, imate li ljubavi? Volite li sami govoriti: «O, kako lijepo; o, moja ljubavi!»? Ljubav samo djeluje kada postoji partner.

To je osnovno pravilo svemira. Bez obzira koliko sveznajuć i svemoguć Bog može biti, bez partnera je usamljen i tužan Bog.

Daniel91 @ 17:28 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 26, 2010
Jutro je. Tek ste ustali i pripremate se za posao. Kava je topla. Svi još spavaju. Vani je još mrak. Uskoro počinje vaš novi radni dan.

Mir i tišinu svog doma uskoro ćete zamijeniti bukom i galamom grada, gužvama na cesti, nervozom ljudi koji žure na posao. Mirno utočište vašeg doma zamijenit ćete stresnom radnom okolinom, rokovima koje morate stići, teškim odlukama koje morate donijeti…

Slijedećih 8, 10, 12 sati bit ćete izloženi svakodnevnim dnevnim zadacima, stresovima i nervozi. Ovo je trenutak kada trebate napraviti izbor. Zbog Isusa, slobodni ste izabrati. I tako svaki dan birate.

 

Ja odabirem ljubav.

Nijedna situacija ne opravdava mržnju, niti nepravda opravdava ogorčenje. Odlučio sam da ću, usprkos svemu, odabrati voljeti, a ne mrziti. Ja odabirem ljubav. A vi?

 

Ja odabirem radost.

Ja ću pozvati Boga da bude sa mnom, u svemu što radim. Odbit ću napast da budem ciničan, odbit ću da gledam na druge ljude kao na bića bez vrijednosti. Gledat ću na druge kao bića stvorena od Boga, kao Božju djecu. Odbit ću da oko sebe vidim probleme. Umjesto toga vidjet ću mogućnosti i prilike za osobni rast. Ja odabirem radost. A vi?

 

Ja odabirem mir.

Oprostit ću onima koji su me povrijedili, tako da mogu imati mir u svome srcu i da mogu nastaviti živjeti. Ja odabirem mir. A vi?

 

Ja odabirem strpljenje.

Bit ću milostiv prema siromašnima i bolesnima, jer im je teško i jer su sami. Bit ću ljubazan i prema bogatima jer imaju strah u sebi i boje se. I bit ću ljubazan prema onima koji nisu ljubazni prema meni, jer je to način kako je Bog živio cijelo ovo vrijeme, i na taj način možemo razumjeti kako se Bog osjeća. Ja odabirem strpljenje. A vi?

 

Ja odabirem dobrotu.

Radije ću biti bez novca nego da uzmem nešto na nepošten način. Radije bih da me nitko ne hvali nego da primam nezasluženu hvalu. Radije ću priznati svoje greške i propuste a neću optuživati druge. Ja odabirem dobrotu. A vi?

 

Ja odabirem vjernost.

Danas ću održati svoja obećanja. Oni kojima nešto dugujem neće požaliti što su mi vjerovali. Moji suradnici neće sumnjati u moju riječ. Moja supruga neće sumnjati u moju ljubav. I moja djeca nikada neće biti u strahu da će ih njihov otac ostaviti ili da će ih prestati voljeti. Ja odabirem vjernost. A vi?

 

 

Ja odabirem nježnost.

Ništa se ne može osvojiti silom. Odabirem da ću biti nježan. Ako povisim svoj glas, neka to bude samo zbog slave Boga. Ako stisnem svoje šake, neka to bude samo zbog molitve. Ako nešto zahtijevam, neka to budu zahtjevi koje upućujem samom sebi. Ja odabirem nježnost. A vi?

 

Ja odabirem samo-kontrolu

Ja sam duhovno biće. Nakon što moje fizičko tijelo umre, moj će duh nastaviti živjeti. Ja odbijam dopustiti da ono što je prolazno i raspadljivo kontrolira ono što je vječno i neprolazno. Ja odabirem samo-kontrolu. Ja ću biti pijan samo od radosti. Ja ću biti strastven samo zbog svoje vjere. Ja ću biti pod utjecajem samo Boga. Ja ću učiti samo od Isusa. Ja odabirem samo-kontrolu. A vi?

 

Ljubav, radost, mir, strpljenje, ljubaznost, dobrota, vjernost, nježnost i samo-kontrola. Ovim vrijednostima ću posvetiti svaki svoj dan. Ako uspijem, zahvalit ću Bogu i Istinitim Roditeljima. Ako ne uspijem, molit ću za njihov oprost i snagu. A onda, kada dan završi, položit ću svoju glavu na jastuk i sa mirom u srcu otići na počinak.

Daniel91 @ 18:19 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
 Za čim je Bog čeznuo što ga je potaknulo da stvara? Pitam vas za čim je Apsolutno Biće čeznulo što Ga je natjeralo da stvara? On je sveznajuće i svemoguće biće koje ne treba ni zlato ni znanje. Njemu ništa ne nedostaje i stoga pitam što ga je natjeralo da stvara ljudska bića?

Što je bila Božja osnovna motivacija za stvaranje? Nije bila moć, znanje ili posjedovanja. Što Mu je nedostajalo? Bogu je nedostajala osnova za ljubav. Bog, također, ne može doći do ljubavi sam. Stoga je ljubav izvor, alfa – motivacija za stvaranje neba i zemlje.

Daniel91 @ 13:21 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, rujan 25, 2010
Bog sam ne može biti Bog. Je li to zabavno? Bi li On brinuo o hrani? Bi li brinuo o spavanju? Bi li brinuo o odjeći? On toga može imati koliko god želi. Može poželjeti ući u avion i letjeti naokolo i bez obzira koliko cijeni Sebe što je tako poseban, to Mu ne bi bilo zanimljivo. On je poput nas. Ni On nema drugoga načina. I On mora naći zabavu koja proizlazi od gledanja nečega što se On trudio stvoriti.

Daniel91 @ 13:19 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 24, 2010
 Za koga je Bog stvorio nebo i zemlju – radi Svoje dobrobiti ili za Svoja stvorenja kao Svoje partnere? Naravno, možemo reći da ih je Bog stvorio radi sebe, no trebali bismo znati da On pridaje ogromnu važnost objekt partneru i to vrijedi za čitavu tvorevinu. Subjekt među objekt partnerima je čovječanstvo. Božje misli bile su usmjerene na čovječanstvo i sreću svih ljudi.

Daniel91 @ 17:38 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 23, 2010
 Jedna stvar paralizira Boga. Bog je sveznajuć i svemoguć, zar nije? Unatoč Njegovom sveznanju i svemoći, postoji jedna stvar koju Bog ne može raditi kako poželi. Što mislite da je to? Je li to da ne može napraviti zlato ili dijamante? Bi li Mu nedostajalo moći? Postoji jedna stvar koju sveznajuće i svemoguće biće ne može raditi kako želi. Što je to? To je ljubav. Ljubav. Što mislite ima li ljubavi u mom srcu? Ima li ljubavi u vašem srcu? U osnovi, da. No ako biste govorili: «O, moja ljubavi, moja sama ljubavi, moja ljubavi!» sami sebi čitavo vrijeme, bili biste ludi

Daniel91 @ 17:36 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 22, 2010

Koliko sam samo molio boga da mi pošalje nekoga poput tebe, a od neba sam dobio više nego što sam tražio', samo su neki od stihova koje je nogometna superzvijezda Real Madrida i Brazila, Kaka, spjevao svojoj suprugi dok se oporavlja od ozljede i pokušava spasiti karijeru.

Kada bismo birali najromantičnijeg i najreligioznijeg nogometaša današnjice, to bi sasvim sigurno bio sjajni Brazilac Kaka. Njegova ljubav prema bogu i supruzi toliko je velika i jaka da nekima pomalo ide i na živce. Ipak, to 28-godišnjoj zvijezdi Milana i Real Madrida uopće ne smeta.

Mnoge je prije nekoliko godina šokirala njegova izjava da on i njegova supruga Carolina Celico nisu imali intimne odnose prije braka, a sad kada su već 'stari par' odlučili su svijetu pokazati kolika je njihova ljubav. Priča je kao iz neke sapunice. Kaka je još 2005. godine svojoj velikoj ljubavi posvetio pjesmu 'Božji dar', koju je sam napisao, a sada su na njegove stihove snimili i zajednički duet, i to kao posebnu pjesmu na njezinom pjevačkom debitantskom albumu.


"Koliko sam samo molio boga da mi pošalje nekoga poput tebe, a od neba sam dobio više nego što sam tražio", neki su od stihova kojima Kaka u maniri romantičara sredine prošlog stoljeća zasipa ljubavlju svoju dragu.

Sve se to događa za vrijeme dok najbolji nogometaš 2007. godine (u izboru FIFA-e) proživljava najteže dane u karijeri. U kolovozu ove godine teško je ozlijedio koljeno, a nakon uspješne operacije, liječnici su mmu najavili četveromjesečni oporavak.

Preuzeto sa: http://www.net.hr/sport/page/2010/09/22/0438006.html

Daniel91 @ 17:28 |Komentiraj | Komentari: 0
S čime Bog upravlja nebom i zemljom? Upravlja im kroz zakon, zakon upravljanja putem ljubavi. Univerzalni zakon postoji da bi podržao način upravljanja. Božji razlog stvaranja čovjeka je taj da On čezne za ljubavlju. On je mogao ostati sam, no za što nas je stvorio? Zato jer treba ljubav koja je poticajna i nagla.

Daniel91 @ 17:15 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, rujan 21, 2010
Nema ništa što Bog ne zna. On je sveznajuć i svemoguć, ima potpunu vlast i sveprisutan je. No kakve to veze ima s nama? Pitam kakve veze to ima s nama. Možete reći: «O, budući da On ima potpunu vlast, lako Mu je vladati sa mnom. Budući da je sveprisutan, trebalo bi Mu biti lako promatrati me. Budući da sve zna, temeljito će me analizirati i neće mi biti izlaza.» Što je dobro u tome da Bog vlada Svojim sveznanjem i svemoći nad nama?

Daniel91 @ 17:29 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, rujan 20, 2010
Ovih dana ljudi razgovaraju o Božjoj prirodi i govore da je Bog apsolutan, sveznajuć, svemoguć, sveprisutan, jedinstven, vječan i nepromjenjiv. No što će Bog raditi sa Svojom apsolutnošću? Što će raditi sa Svojom jedinstvenošću? Što Božja jedinstvenost ima s nama? To je veliko pitanje. Što će Bog raditi sa Svojim sveznanjem i svemoći? Što je važno? Što će učiniti s time što je vječan i nepromjenjiv? To može biti dobro za samoga Boga, ali ako to nema veze s nama, to je isprazno i beskorisno. Ne možemo imati slijepu vjeru

Daniel91 @ 21:14 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 19, 2010
Što mislite zašto je Bog stvorio nebo i zemlju? Ako bi Bog rekao: «Pokušao sam vas stvoriti samo da bih pokazao svoju snagu, sveznanje i svemoć», bi li to dobro zvučalo? Bi li stvorenja rođena kroz Božju moć rekla: «Bože, hvala što si nas stvorio potezom Svoje moći»? Također, ako bi Bog rekao: «Stvorio sam vas jer sam veoma mudar», bi li se oni dobro osjećali? Što bi bilo da Bog kaže: «Stvorio sam vas jer imam puno sposobnosti»? Oni bi mislili: «Ako me Bog stvorio Svojim sposobnošću ili mudrošću, u čemu je moja radost i što ja imam s tim? To je Božja sposobnost a ne moja, zar ne; to je Božja mudrost, a ne moja, zar ne? Što se mene tiče, ja sam tako nemoćan…» Zato je to problem.
Daniel91 @ 11:32 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, rujan 18, 2010
Zahvaljujem na velikom interesu koji iskazujete za moje kratke postove na temu Boga, duhovnosti, obitelji i istinite ljubavi.

to mi daje inspiraciju i snagu da nastavim dalje.

Velika mi je čast i zadovoljstvo da vas obavijestim da je u Hrvatskoj upravo izdana CSG knjiga, ukupno 2100 stranica na temu Boga, duhovnosti, obitelji i istinite ljubavi.

Da, dfobro ste pročitali- 2100 stranica!!!

Ovo je najveća knjiga ikad izdana na hrvatskom jeziku, u Hrvatskoj!

Na njoj smo radili 5 godina i konačno je gotova!

Ukoliko želite doči na prezentaciju ove vrijedne knjige, ili je čak naručiti, javite mi se na pp ili pošaljite ermail, radi dogovora.

S poštovanjem

Daniel91

Daniel91 @ 13:58 |Komentiraj | Komentari: 0
Što je bila Božja motivacija u stvaranju svih stvari na nebu i zemlji? Da uđe u temeljnu bit. Bog ne treba novac. To nije bilo radi novca, znanja ili znatiželje. Nije bilo ni radi moći. Nema ništa što sveznajući, svemogući i sveprisutni Bog ne zna. On je Kralj mudrosti, Kralj sposobnosti i Kralj zlata. Može napraviti toliko dijamanata koliko hoće. No Bog ne želi dijamante. Zašto bi ih trebao kad ih čitavo vrijeme ima? Treba se samo ono što se nema.

Svojim znanjem Bog je stvorio zakone koji kontroliraju dijelovima svemira, koji se kreću i djeluju u skladu s određenim principima. Božje znanje zasjenjuje znanje znanstvenika koji se hvale svojim doktoratima jer su otkrili samo jedan maleni prirodni zakon.

Daniel91 @ 10:40 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 17, 2010
Nebo i zemlja nisu sami nastali samo zato jer su to željeli, nego sigurno zbog određene motivacije i porijekla, na temelju određenog izvora snage. Gledajući to na višoj razini, mora postojati osnovni nositelj snage i moći koji, kao središnji subjekt-partner, pokreće nebo i zemlju ili stvara stvari. Biće na toj poziciji zovemo Bog. Njegovo ime, dano u različitim rasama i jezicima, nije važno. Ovaj svemir ionako treba imati središte. Iako sva stvorenja djeluju i kreću uokolo, središnje biće ne kreće se zajedno s njima u njihovom svijetu. Mora postojati središnje Prvobitno Biće koje ostaje nepromjenjivo stotinama milijuna godina u središtu ovog pokretnog, relativnog svijeta.

Daniel91 @ 17:39 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 16, 2010
Ako Bog postoji, kakvo je On biće? On je sveznajuć, svemoguć i sveprisutan. To je dobro. On je sveznajuć, svemoguć i sveprisutan i može učiniti bilo što. Bez obzira koliko moćan i dobar u svemu On može biti, što bi se dogodilo da je drugima rekao da samo Njega služe? Moraju biti tisuće, desetci tisuća, stotine milijuna ljudi; ako postoji duhovni svijet u kojem ti ljudi žive i Bog kaže u tom duhovnom svijetu: «Ja sam sveznajuć, svemoguć i apsolutan i vi me trebate apsolutno služiti», što bi se dogodilo? Što ako bi sve trebalo služiti samo Bogu? Sudeći po suštini naše savjesti mi ne bismo mogli to prihvatiti na duže vrijeme. To bi neizbježno dovelo do sukoba. Vaša srca neizbježno bi se tomu suprotstavila u nadolazećim vremenima.

Daniel91 @ 16:57 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 15, 2010
Izvana Bog odražava muškarca, a iznutra odražava ženu. Dok je Bog snažan, sveznajuć i svemoguć, On također ima milostivo srce koje može ukrasiti cvijeće u najljepšem vrtu. On bi također trebao imati srce kakvo ima najženstvenija žena. Samo tada će ove dvije strane imati život.

Daniel91 @ 16:42 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, rujan 14, 2010
Što mislite je li Bog postojao prije stvaranja neba i zemlje ili nije? Onda, što mislite koliko je Bog star? Za one koji znaju brojati samo do sedamdeset u redu je reći da On ima sedamdeset godina. Takvim ljudima Bog će reći: «Ha, ha, imam sedamdeset.» Kada netko tko zna brojati samo do pet pita Boga koliko ima godina, On će odgovoriti: «Ha ha, imam pet godina» - jer oni ne znaju ništa više.

Bez obzira koliko brojeva postoji, Boga se ne može računati po brojevima. On je iznad brojeva. To vas čini sretnima, zar ne? Takav je naš Bog.

Daniel91 @ 17:45 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 13, 2010
Koja je istina najveća? To su roditelji, muž i žena, i djeca. Ništa nije uzvišenije od toga. Onda, što je središte istine? To je ljubav. Na temelju tog principa, što je središte najveće istine? Kažemo da je Bog konačan izvor istine, dobrote, ljubavi i života. Što znače sve te stvari? Znače istu stvar kao što uspostavljanje istine zahtijeva ljubav i život. Stoga, najdublja srž, konačan izvor života, ljubavi i istine je Bog. Kakvo biće je Bog? On je ujedno Otac i Majka. Temelj su roditelji. S te točke gledanja, Bog postaje jednostavno osoba.

Daniel91 @ 18:53 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 12, 2010
Što nas čini jedno s Bogom i Njegovom voljom? Što nas čini jedno sa središtem volje, koja se ne razvija nego je već ispunjena? Je li to Božja svemogućnost? Nije. Je li Njegova potpuna vlast? Ne. Onda, je li Njegova sveprisutnost? Opet, ne. Što bi to onda bilo? Bog živi u duhovnom svijetu, nadilazeći vrijeme i mjesto. Ali što je središte Njegova života? To nije Njegova bezgranična moć, sveprisutnost, potpuna vlast ili nešto slično. Bog živi u središtu s ljubavi. Tako ja to vidim. Bog je tako živio od samog početka i živjet će vječno. To je zato jer Bog osjeća radost kad ima istiniti objekt Svoje ljubavi.

Daniel91 @ 16:01 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, rujan 11, 2010
Bog je rekao: «Ja sam ljubav!» Što to znači? To znači voljeti ljubav noć i dan, dok radite, odmarate, plešete ili plačete. Zato je rekao: «Imam ljubav, imam sve». «Imati sve» znači da sve spada u to. Onaj koji najviše voli ljubav je Bog. On ima svu ljubav i ukoliko bismo je jednom okusili, ne bismo je mogli pustiti čak ni po cijenu smrti.

Daniel91 @ 15:09 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 10, 2010
Gdje je Bog smjestio idealnu početnu točku stvaranja? On nam ne govori da damo sve Njemu. Radije nego da nas okupira riječima: «Dođite i budite uz mene», On Sebe daje. Ne «Budite uz mene», nego ulaganje. Drugim riječima, to znači da je On postavio početnu točku ideala na princip življenja radi dobrobiti drugih. Zbog toga Bog ulaže Sebe za dobrobit čovječanstva. Bog sam postoji radi dobrobiti čovječanstva.

Daniel91 @ 16:44 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 9, 2010
Kada kršćani razmišljaju o Božjem stvaranju neba i zemlje, vjeruju da je sveznajući i svemogući Bog stvarao jednostavno Svojim Riječima. Međutim, tvorevina nije stvorena nekim magičnim trikom. On je stvorio Svoje sinove i kćeri ulažući čitavo Svoje biće s iskrenim srcem.

Daniel91 @ 16:45 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 8, 2010
Bez obzira koliko velik, apsolutan, sveznajuć i svemoguć Bog može biti, ne može biti sretan sam. Riječi «sreća» i «dobro je» nemaju smisla kad ste sami. Možete reći da je dobro ili da ste sretni samo kad ste u međusobnom odnosu s partnerom. Ima li ikoga tko će reći da je sretan kad je sam? Bez obzira koliko svaznajuć i svemoguć Bog može biti, nije sretan kad je sam. Recimo da dobar pjevač pjeva pjesmu potpuno sam. Hoće li biti sretan? Treba nekoga tko će slušati njegovu pjesmu. Samo onda će biti sretan kad to davanje i primanje postoji. Slično tome, Bog također treba imati objekt partnera da bi osjećao radost.

Daniel91 @ 16:47 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, rujan 7, 2010
Bog je potpuno uložio Sebe stvarajući čovjeka  u najdragocjenijem, idealnom i savršenom obliku. Nakon stvaranja Adama i Eve Bog je želio postojati radi njih, a ne radi Sebe. Vrijeme kada je Bog živio radi samoga Sebe zamijenilo se vremenom kada On postoji radi Svog objekt partnera. Idealno biće ne živi radi svoje dobrobiti; idealno biće živi za dobrobit drugih, za svog objekt partnera. Ovaj princip je osnovna suština svemira.

Daniel91 @ 17:19 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, rujan 6, 2010
Ako je Bog naš Otac, On nas nije želio stvoriti kao osrednja i nepotpuna stvorenja. Naša savjest teži najvišem  i najboljem jer nas je Bog stvorio takvima da možemo biti na jednakoj poziciji, na istoj razini kao sveznajući i svemogući Bog.

Daniel91 @ 17:24 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 5, 2010
Možemo vidjeti da nas Bog nije stvorio bez vrijednosti. Da je to napravio, bio bi čudan Bog. Budući da je Bog apsolutno biće, On sve zna. Da je stvarao bez znanja o tim stvarima, bio bi nesavršen i nepotpun Bog. No, Bog je apsolutno biće i On nas je stvorio kao Svoje apsolutne partnere.

Daniel91 @ 15:57 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, rujan 4, 2010
 Ljudska bića su Božji apsolutni partneri rođeni iz odnosa ljubavi. Tu Bog postaje Otac, a mi sinovi i kćeri. Ukoliko postoji nešto više od toga, čovjek će to željeti. Budući da ljudske želje teže najboljem, ako postoji nešto bolje, Bog nam to treba dati. Gledano s te točke, Bog je zasigurno Otac čovječanstva, a ljudska bića su Njegovi sinovi i kćeri.

Daniel91 @ 13:58 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 3, 2010
Dijete je izraz i plod davanja roditeljske ljubavi i produžetak roditeljskog života. Ono je također utjelovljenje roditeljskih ideala. Budući da je dijete rođeno na osnovi roditeljske ljubavi, života i ideala što ga oni više gledaju, to ono više postaje vrijedno ljubavi, život postaje uzbudljivi i ono postaje idealna osoba za odnose.

Daniel91 @ 16:54 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 2, 2010
Samo zato što Bog pruža ljubav ljudima do sada ne znači da će On reći: «Sve sam vam dao, a kako to da vi meni ne uzvraćate? Kako možete biti takvi?» Bog apsolutne ljubavi još je nezadovoljan jer nije mogao dati svu ljubav koju želi. Bog ne može zadovoljiti sam Sebe. Ako je Božja svrha stvaranja čovjeka bila dati savršenu ljubav, Bog želi izliti Svoju ljubav na ljude jer to do sada nije mogao. To je zbog toga jer je On takav Bog da što više mislimo o Njemu kao takvome, bolje se osjećamo. Ukoliko bi Bog bio netko tko kaže:»Sve sam dao i sada mi vratite», ne bismo Ga trebali.

Daniel91 @ 17:30 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 1, 2010
Bog je stvorio ljudska bića jer živjeti sam ne donosi stimulaciju. Radost proizlazi iz međusobnih odnosa. Sami ne možete doživjeti radost. Kad se nalazimo u poziciji Božjeg partnera, konačno možemo primiti najvišu ljubav. Stoga je Božja unutarnja priroda učinjena konkretnom. Božja patnja i žalost neizostavno će izazvati ljudsku patnju i žalost. Iz tog razloga, odnos između Boga i ljudi je predodređen odnos koji ne može biti razvrgnut.

Daniel91 @ 17:23 |Komentiraj | Komentari: 0
Koliko je sati
Brojač posjeta
172446
Javno.hr
Kontakt
  • Daniel91
    daniel91cro@yahoo.com
Webhosting
Web hosting
Index.hr
Nema zapisa.